fbpx

На Прикарпатті відбувся "Фестиваль капусти". ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 20:05, 17.10, 2017

У селищі Обертин Тлумацького району відбувся традиційний фестиваль "Подяка Богу за врожай" та "Фестиваль капусти", які проходять уже не перший рік.

Уже традиційно головним фестивальним атрибутом стала капуста різних сортів. Учасники фестивалю створили оригінальні композиції з різноманітних овочів, частували гостей та обертинців капустяниками, квашеною, смаженою та тушеною капустою, млинцями, пиріжками та іншими смаколиками.

Приготували наїдки з капусти і накрили щедрі столи господині з Обертина, сіл Живачів, Жуків, Хотимир, Олещино, Яківка, Грушка, Ісаків, Будзин, Одаїв, Гавриляк, Гончарів. У такий спосіб вони знайомили учасників фестивалю зі стравами, які здавна побутують у цих селах та й на Покутті.

Також, за словами організаторів фестивалю, з капусти можна зробити усе, що завгодно, навіть дитячі іграшки – у багатьох дитячих садках Обертина та довколишніх сіл проводить свята осені, де влаштовують лялькові вистави з участю казкових героїв, зроблених батьками дітей та  вихователями з капусти.

Окрім цього, на фестивалі були присутні й фермери Тлумаччини, вони  представили різні сорти зимової капусти.

Відео – ОТБ "Галичина"

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: