fbpx

На Прикарпатті відкрили 213-ий монумент Тарасу Шевченку

Культура 16:57, 22.05, 2015

В Отинії на Івано-Франківщині увіковічнили Тараса Шевченка. Прикарпаття є рекордсменом за кількістю пам'ятників Шевченку в Україні.

В прикарпатському селищі Отинія Коломийського району вчора урочисто відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку. Монумент благословили правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ владика Василь, єпископ Коломийський і Косівський УПЦКП владика Юліан. 

В урочистостях взяли участь представники Івано-Франківської ОДА, обласної ради, Коломийської РДА, депутати, просвітяни та активісти. Представники обласної та районної влади висловили подяку за суспільно-громадську позицію жителів селища Отинія, нагородивши їх грамотами, окрему подяку вручили архітектору Сергію Кушнірюку та автору і скульптору пам’ятника Богдану Гладкому, інформує Коломия Веб-портал.

Івано-Франківська область має рекордну як для України кількість пам’ятників на честь Кобзаря. Обласна спілка краєзнавців взяла на облік 212 пам’ятників Тарасу Шевченку. Монумент в Отинії  213-ий.

Цікаво, що найбільше пам’ятників в області Шевченку в Снятинському районі – 35, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на дані Національного реєстру рекордів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: