fbpx

На Прикарпатті вітер валив дерева, білборди, зривав дахи – травмовано чотирьох людей

Суспільство 18:57, 01.12, 2015

Впродовж 1 грудня рятувальники Управління ДСНС в Івано-Франківській області неодноразово залучалися до ліквідації наслідків несприятливих погодних умов. Внаслідок короткочасного сильного вітру на Прикарпатті було пошкоджено покрівлі адміністративних та житлових будинків, повалено дерева та відключено населені пункти від електропостачання.

За попередньою інформацією, станом на 18:00, через негоду травмовано 4 особи, частково зірвано покриття з 5 адміністративних будівель, 1 житлового будинку, повалено 10 дерев, певідомляють в ДСНС.

В селі Рашків Городенківського району по вулиці Франка внаслідок руйнування даху травмовано 3 особи – 1984 р. н., 1991 р. н. та 1981 р. н. Потерпілих каретою швидкої медичної допомоги доставлено в Городенківську центральну районну лікарню. 

В місті Коломия внаслідок повалення біл-борду травмовано 1 людину. 

В селі Долішнє Залуччя Снятинського району зірвано частину даху (на площі 150 м кв.) зі школи-інтернату для дітей з вадами. Травмованих немає. В школі перебуває 129 дітей-інвалідів та 130 чоловік обслуговуючого персоналу. Учні та персонал переведені в непошкоджену частину будівлі. Працівники пожежно-рятувальної служби спільно з комунальниками провели роботи з укріплення частини даху тимчасовим покриттям. Теплопостачання відновлено повністю.

В селищі Отинія Коломийського району зірвано частину даху (на площі 100 м кв.) з дитячого садка. Травмованих немає. В садку перебувало 330 дітей та 92 особи обслуговуючого персоналу. Працівниками пожежно-рятувальної служби спільно з комунальниками проведено роботи щодо демонтажу уцілілої частини даху для недопущення повторного пошкодження.

В селі Велика Кам’янка Коломийського району внаслідок сильного вітру з будинку культури зірвано дах на площі 300 м кв. До місця виїжджала мобільна оперативна група Коломийського МРВ Управління ДСНС в області. Відновлювальні роботи заплановано на 02.12.2015.

В Калуші зірвано бляшану підсофітку районної бібліотеки по периметру будівлі. Працівники пожежно-рятувальної служби демонтували пошкоджену бляху.

В Івано-Франківську по вулиці Мазепи зірвано бляшане покриття балкону житлового будинку. Працівники пожежно-рятувальної служби спільно з комунальниками провели демонтаж обірваної частини даху балкону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: