fbpx

На Прикарпатті впорядкують національні природні парки. ВІДЕО

Суспільство 20:14, 19.03, 2019

Екологічну ситуацію на Прикарпатті проаналізує Рада регіонального розвитку. В рамках її чергового засідання Івано-Франківськ відвідав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак

Остап Семерак стверджує, у пріоритеті профільного міністерства – збереження та розвиток природних ресурсів Карпат, йдеться в сюжеті ТРК “Вежа”.

Торік міністерство виділило близько 3 мільйонів гривень екологічного податку на придбання технологічного спецобладнання. Воно знадобиться для протипожежного захисту та протидії браконьєрству. Також ініціювано жорсткі норми санітарної вирубки лісів. Попри це буде створено спеціалізовані офіси, які налагоджуватимуть контакти з туристами та молоддю. У порядку денному галузевого міністерства – стан місцевих водойм.

Зустріч з міністром відбулася в Прикарпатському національному університеті. Це один з небагатьох вітчизняних вишів, що культивує екологічну тематику і опікується національними природними парками Івано-Франківщини, тож має тісні контакти з профільним міністерством.

Зміцнення позиції національних природних парків є надзвичайно важливим чинником, який відкриє безліч можливостей. Це збереження біорізноманіття Прикарпаття, розширення сфери наукової, рекреаційної та еколого-освітньої роботи. А також має дати поштовх для розвитку зеленого туризму та супутнього бізнесу у гірських районах Прикарпаття.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: