fbpx

На Прикарпатті врочисто відкрили Алею захисників України

Суспільство 08:46, 18.10, 2015

У селі Дзвиняч Богородчанського району відбулося урочисте закладення Алеї захисників України. Алею заклали у пам'ять загиблих та віддання шани живим учасникам АТО.

Урочистості розпочалися з молитви та благословення настоятеля церкви УПЦ КП Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії о. Івана Дуня. Він освятив наріжний камінь алеї, на якому найближчим часом буде встановлена пам’ятна табличка, пише КУРС з посиланням на Богородчанську РДА.

Зі словами вдячності за оборону нашої держави до воїнів АТО звернулися керівники району – Ярослав Паранюк та Михайло Головчук. Перед присутніми виступив також сільський голова Микола Волочій, який запевнив, що алея буде постійно доглядатися і з часом буде облаштована лавочками та доріжками. Олександр Гаванюк вручив подяки Богородчанського районного об’єднання воїнів АТО за надання допомоги учасникам АТО колективам працівників райдержадміністрації та районної ради, жителям села Дзвиняч, а також особисто Ярославу Паранюку, Михайлу Головчуку, Ростиславу Зарембі та Ігорю Клосу.

Як зазначили виступаючі, ініціатива закладення Алеї захисників України належить волонтерам району, зокрема матері учасника АТО Андрія Гусака – пані Людмилі. Представники районної влади підтримали цю ідею, і тепер кожен учасник АТО з Богородчанського району, повернувшись додому, матиме можливість долучитися до закладення алеї і посадити на згадку про ці події дерево.
Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих воїнів антитерористичної операції з Богородчанського району та всієї України, які віддали своє життя за територіальну цілісність нашої держави. Під музичний супровід Романа Матлюка присутні виконали Гімн України. 

Закладення алеї розпочалося з символічної висадки калини біля наріжного каменю в знак пам’яті про тих, хто не повернувся до рідного дому. Потім учасники АТО спільно з керівництвом району висадили близько півсотні саджанців дуба та сосни. 

Організатори заходу висловлюють щиру подяку школярам Дзвиняцької ЗОШ І-ІІІ ступенів та всім небайдужим жителям села за участь у проведенні робіт з розчищення території напередодні.
Алея захисників України буде яскравим прикладом героїзму та патріотизму для наслідування підростаючому поколінню. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: