fbpx

На Прикарпатті випускники училищ і коледжів показали ганебні результати ЗНО

Суспільство 08:32, 20.08, 2018

Майже 50% випускників закладів професійно-технічної освіти на Прикарпатті на ЗНО не подолали прохідний поріг і жоден з них не набрав найвищого балу – від 180 до 200.

Цього року випускники коледжів та професійно-технічних училищ вперше складали державну підсумкову атестацію у формі ЗНО. Обов’язкове для них було тестування лише з української мови. Через рік вони складатимуть ЗНО також з математики або історії України на вибір, а ще через рік – усі предмети підсумкової атестації.

За даними Українського центру оцінювання якості освіти КУРС проаналізував, які успіхи на іспитах у формі ЗНО з української мови показали випускники коледжів та професійно-технічних училищ. Загалом по всій області ЗНО складали 3452 випускники закладів вищої освіти (переважно коледжів). З них 12,25% не подолали прохідний поріг. Найвищий бал (від 180 до 200 балів) набрали лише 1,9%.

Ще сумніша картина з випускниками закладів професійно-технічної освіти. З 2012 учнів, які складали ЗНО, жоден не набрав понад 180 балів. Прохідний поріг не подолала майже половина – 49,30%.

Майже половина (20 із 46) закладів вищої освіти та профтехучичищ, випускники яких складали ЗНО з української мови, розміщені в обласному центрі. Тому їх результати ми виокремили в окрему таблицю.

Сортувати табличку ви можете за назвою закладу, кількістю учнів, відсотком тих випускників, які не подолали прохідний бар’єр, чи за кількістю тих, хто набрав найбільше чи найменше найвищих балів. Для цього потрібно натиснути мишкою на назву відповідного стовпчика.

Найгірші результати показали випускники Івано-Франківського професійного політехнічного ліцею, Вищих професійних училищ №21 і №13, Івано-Франківського професійного будівельного ліцею та Державного професійно-технічного навчального закладу "Івано-Франківський професійний ліцей автомобільного транспорту і будівництва". 50% і більше випускників цих закладів не набрали прохідних балів.

Найкращий результат показали випускники Івано-Франківського музичного училища імені Дениса Січинського, 4,62% з яких набрали понад 180 балів. Найвищий бал набрали також від 1% до 2,66% випускників ще семи франківських коледжів.

В області найкращий результат ЗНО показав Коломийський педагогічний коледж Івано-Франківської обласної ради, 11,36% випускників якого набрали від 180 до 200 балів.

Найплачевніші результати показали випускники Надвірнянського професійно-технічного училища №11, Городенківського професійного ліцею та Богородчанського професійного будівельного ліцею. Понад 70% учнів цих закладів при складані ЗНО не змогли подолати бар’єр.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: