fbpx

На Прикарпатті виявлено понад вісім сотень нелегальних працівників

Економіка 15:58, 25.06, 2014

Управління Міндоходів в Івано-Франківській області виявило понад вісім сотень нелегальних найманих працівників та донарахувало 870 тисяч гривень податків на доходи фізичних осіб.

За інформацією податківців, протягом січня-травня 2014 року проводились перевірки з питань дотримання фізичними особами – підприємцями та юридичними особами вимог законодавства при використанні у своїй діяльності праці найманих осіб, в ході яких виявлено 807 неоформлених найманих осіб. За результатами перевірок 234 фізична особа зареєструвалась суб'єктом підприємницької діяльності, а до бюджету додатково надійшло 9,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 44,7 тис. грн єдиного соціального внеску.

Також спільно з іншими контролюючими органами проведено перевірки 26 суб’єктів господарювання (13 юридичних осіб та 13 фізичних осіб-підприємців) з питань виявлення фактів ухилень від оподаткування заробітної плати, видачі її за рахунок “тіньових” коштів (виплати заробітної плати у “конвертах”, ведення подвійної бухгалтерії, тощо). Перевірками донараховано 870,5 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

При цьому у 2 випадках встановлено факти виплати заробітної плати у вигляді надання додаткових благ, позик, в 11 випадках – заробітну плату «замасковано» у вигляді виплати інших видів доходів без утримання та перерахування до бюджету податку з доходів фізичних осіб та у 13 випадках – встановлено утримання, але неперерахування сум податку з доходів фізичних осіб до бюджету. Інформацію про результати проведених перевірок направлено до органів влади та прокуратури для відповідного реагування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: