fbpx

На Прикарпатті виявлено збудник африканської чуми свиней

Суспільство 08:35, 20.02, 2017

У дикого кабана, який загинув у вольєрному господарстві села Рибне ПП "СЛНДПГ "Чорний ліс" Тисменицького району, встановлено діагноз африканська чума свиней.

Діагноз при досліджені відібраних проб біологічного матеріалу підтвердили у Державному науково-дослідному інституті лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи м. Київ.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху захворювання спеціалісти Держпродспоживслужби області та району провели епізоотичне розслідування та негайно вжили всіх необхідних заходів щодо недопущення поширення африканської чуми свиней за межі епізоотичного осередку.

Сьогодні о 9.00 годині відбудеться засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тисменицькій райдержадміністрації, на якому буде прийнятий план заходів з оздоровлення вогнища захворювання.

Африканська чума свиней (АЧС) [Pestis africana suum] – небезпечна інфекційна хвороба свиней, яка характеризується лихоманкою, запальними і дистрофічними ураженнями внутрішніх органів, чисельними крововиливами та високою смертністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: