fbpx

На Прикарпатті виявили радіоактивний предмет

Суспільство 11:41, 13.06, 2014

Івано-франківські рятувальники біля огорожі трансформаторної підстанції у Крихівцях виявили підозрілий предмет з маркуванням "Радіація".

Як повідомили "КУРСу" у прес-службі управління з НС Івано-Франківської ОДА, фахівці Івано-Франківської лабораторії Держсанепідемслужби України, Західної державної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки обстежили виявлений предмет.

При першому замірі радіаційний фон безпосередньо на корпусі становив 14 мкЗв/год (мікрозіверт за годину – Ред.), що в 100 разів перевищує норму, при повторному замірі – 30 мкЗв/год, що 300 разів перевищує норму, на відстані 1 м від предмету – 1 мкЗв/год, що в 4 рази перевищує норму, а на відстані 1,5-2 м – в межах норми.

Зазначене джерело іонізуючого випромінювання на обліку в межах області не перебуває.

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила за результатами радіологічного обстеження надати Івано-Франківському міськвиконкому висновки і пропозиції щодо вивезення джерела іонізуючого випромінювання до Українського державного об’єднання "Родон".

До цього часу його охорону забезпечує міський відділ міліції. Загрози місцевому населенню немає, відстань до найближчого житлового будинку становить 50-60 м.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: