fbpx

На Прикарпатті керівництво Держлісагентства обговорювало будівництво курортно-рекреаційного комплексу "Свидовець"

Суспільство 19:27, 20.12, 2017

У Поляницькому лісництві т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар зустрівся з начальниками Івано-Франківського та Закарпатського обласних управлінь лісового та мисливського господарств Русланом Осташуком і Валерієм Мургою.

Темою зустрічі стало будівництво курортно-рекреаційного комплексу "Свидовець" за межами населених пунктів Чорна Тиса та Ясіня (Закарпатська область). Керівники обговорили техніко-економічні та інвестиційні показники проекту, його вплив на довкілля та лісову галузь, скупо повідомляє офіційний сайт обласного управління.

Присутній на зустрічі народний депутат України Олександр Шевченко наголосив, що питання будівництва відпочинкового комплексу вже обговорили та погодили з громадами Чорної Тиси та Ясіня, з екологами узгодили питання водозаборів та очисних споруд.

"Добре, що ми зустрічаємося з інвесторами та обговорюємо проблеми. Думаю, спільними зусиллями та злагодженою роботою здолаємо труднощі та знайдемо компромісне рішення", – підсумував Володимир Бондар.

Після обговорення Володимир Бондар запропонував створити робочу групу, яка випрацює алгоритм дій, щоб уникнути непорозумінь та врахувати позиції всіх сторін.

Як повідомляв КУРС, "Буковель" отримав 40 гектарів землі на Яремчанщині для будівництва нового курорту і виходу на Закарпаття.

Раніше КУРС писав, що у Рахівському районі Закарпатської області збудують курорт "Свидовець". Такої домовленості досягнув голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль із власниками курорту "Буковель".

"Закарпаття Онлайн" повідомляє, що у травні 2017 року на Рахівщині затвердили детальний план території для розташування туристично-рекреаційного комплексу "Свидовець".

Туристично-рекреаційний комплекс "Свидовець", будівництво якого планується реалізувати за 7 років, охопить територію, майже втричі більшу від нинішнього гірськолижного курорту "Буковель", де буде задіяно с. Чорна Тиса, смт Ясіня, с. Бистриця Надвірнянського району та власне сам курорт "Буковель".

Основна частина лижних трас туристично-рекреаційного комплексу "Свидовець" проляже в Рахівському районі (с. Чорна Тиса і Ясіня) та Івано-Франківській області. Це 53 км витягів, 254 км лижних трас, понад 80 км нових автомобільних сполучень, близько 4 тис. робочих місць. Крім будівництва розгалуженої мережі туристично-рекреаційної інфраструктури, планується будівництво 16 водозаборів, очисних споруд потужністю 12 тис. кбм. на добу. Розглядається питання прокладання окремої лінії електропередач.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: