fbpx
  • Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті засудили банківську аферистку, яку після тривалого переховування затримали у Польщі

На Прикарпатті засудили банківську аферистку, яку після тривалого переховування затримали у Польщі

12:17, 02.11, 2017

57-річна мешканка Івано-Франківська організувала злочинну групу для привласнення коштів банку.

Прокуратура Івано-Франківської області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України щодо жінки. 

Як повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні Ігор Орищенко, вироком суду організаторку групи визнано винною у вчиненні вказаних правопорушень та засуджено до 2 років 9 місяців позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

В ході судового розгляду банку була відшкодована вся сума завданих збитків. 

Нагадаємо, що злочинна група шляхом підроблення документів привласнила 843 тис. грн коштів банку. Так, організаторка групи, будучи радником керівника одного із банків, разом із трьома спільниками підробляла документи від імені суб’єктів господарської діяльності та подавала їх для незаконного отримання кредитних коштів, чим банку було завдано збитків на зазначену суму.

Злочинців викрили у 2011 році, трьох учасників групи засудили до реальних покарань, а організаторка тривалий час переховувалась від слідства та перебувала у міжнародному розшуку. Затримали зловмисницю польські правоохоронці.

У червні 2017 року за клопотанням прокуратури області її екстрадували та взяли під варту в Івано-Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: