fbpx

На Прикарпатті засудили пенсіонерку за зберігання запалу гранати

Суспільство 14:47, 04.11, 2018

Мешканка Тлумацького району повідомила у суді, що знайшла в лісі запал гранати і забула повідомити про це правоохоронні органи.

Як йдеться у вироку Тлумацького районного суду, пенсіонерка із села Кутище у серпні цього року збирала у лісі гриби і знайшла полотняний згорток, всередині якого знаходився запал гранати.

У суді жінка розповіла, що забрала боєприпас додому і забула повідомити поліцію. Через місяць до неї навідалися правоохоронці з обшуком та вилучили запал.

Згідно з висновком експертизи, це уніфікований запал ручних гранат УЗГМ (УЗГМ-2). Він є засобом ініціювання заряду вибухової речовини, яка знаходиться всередині корпусу гранат типу РГД-5, Ф-1, РГ-42. Запал є справним та придатним для використання (ініціювання вибуху).

У судовому засіданні пенсіонерка свою вину визнала повністю та просила суворо не карати, а також врахувати те, що її чоловік онкохворий, перебуває на стаціонарному лікуванні. Також вона є опікуном дочки-інваліда дитинства та перестарілої матері, а її син бере участь в операції об’єднаних сил України на Сході країни.

Суд визнав жінку винною у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу та призначив їй покарання у виді позбавлення волі на три роки. Але на підставі ст. 75 КК України звільнив її від відбування основного покарання та встановив іспитовий строк тривалістю два роки.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: