fbpx

На Прикарпатті жоден чиновник не підпав під "майнову люстрацію"

Політика 13:32, 14.03, 2016

Станом на початок березня в Івано-Франківській області люстровано лише 13 осіб. Зокрема, шістьох посадовців звільнено з ДФС, чотирьох – з МВС, двох – з прокуратури та одного з Пенсійного фонду.

Для порівняння: в Київській області люстровано 121 особу, Донецькій – 69, Одеській – 49, Харківській і Дніпропетровській – по 36 осіб.

Про це на прес-конференції в Івано-Франківську повідомив член правління Івано-Франківської ОО "Комітет виборців України" Сергій Гайдей.

"Івано-Франківська область не є лідером в Україні за люстрацією. Для цього є як об’єктивні, так і суб’єктивні причини. У нас є учасники АТО, а також люди, що підпадали під люстрацію, звільнилися до початку її проведення", – сказав Гайдей.

За його словами, державні органи влади не зацікавлені у люстрації – дані про люстраційні перевірки часто не розміщаються у відкритих джерелах, ігноруються інформаційні запити. Гайдей також повідомив, що повністю ігнорується майнова люстрація. До прикладу, в Івано-Франківській області за цих критерієм не люстровано нікого, а в Україні – 110 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: