fbpx

На Прикарпатті зобов’яжуть перевізників не включати російську попсу в автобусах

Суспільство 14:53, 23.09, 2016

Департамент промисловості та інфраструктури облдержадміністрації цього року розірвав 14 договорів з обласними перевізниками, минулого року – 29.

Про це повідомив на сесії обласної ради директор департаменту промисловості та інфраструктури ІФ ОДА Сергій Подошва.

Договори на обслуговування маршрутів облдержадміністрація, як організатор перевезення, уклала з 353 перевізниками, з яких 25 юридичних осіб та 328 ФОП. Понад 50% перевізників обслуговують по одному маршруту, а перевізників, які обслуговують понад 10 маршрутів, є всього 5%.

15 найбільших автотранспортних підприємств в першому півріччі 2016 року сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 9,2 млн грн.

Депутат обласної ради Оксана Тебешевська поцікавилася, як в обласній адміністрації борються з російською попсою у автобусах.

"Грає московська попса у той час, коли триває українсько-московська війна", – обурилася Тебешевська.

Подошва обіцяв наступного тижня провести з цього приводу збори асоціації перевізників і провести роз’яснювальну роботу, а відтак  доповісти депутатам про її результати.

Однак облрада, за пропозицією депутатки, зобов’язала перевізників створити морально-психологічні умови для перебування пасажирів у громадському транспорті. У тому числі не включати російську музику.

За пропозицією депутата Ольги Федишиної прийнято рішення передбачити у держбюджеті на 2017 рік компенсацію перевізникам на пільгові перевезення.

Депутат Микола Вітенко запропонував створити рейдову групу і протягом протягом двох місяців перевірити роботу перевізників. Після того, як колеги підтримали його пропозицію, Вітенко вніс ще одну: "Підготувати перелік змін до договорів з перевізниками. Зокрема: встановлення GPS-навігаторів, заборона російськомовної музики тощо", – відзначив Вітенко. Облрада підтримала і другу пропозицію Вітенка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: