fbpx

На Прикарпаття насувається негода – "хвіст" урагану з Румунії

Суспільство 17:20, 18.09, 2017

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов через ураган, який рухається з боку Румунії.

У Румунії вісім людей загинули і близько 70 потрапили до лікарні в результаті ураганного вітру, який досягав місцями 100 кілометрів на годину, інформує ВВС.

За даними синоптиків, ураган рухається в сторону України.

За даними української Держслужби з надзвичайних ситуацій, 18 вересня у західних областях прогнозують сильні зливи та грози, град та шквали швидкістю від 70 до 100 км/год.

Велика частина жертв і постраждалих у Румунії – це жителі міста Тімішоара і його околиць. Тімішоара – третє за величиною місто Румунії, розташоване на заході країни.

Вітер виривав дерева і зривав дахи будинків. Пошкоджено багато ліній електропередач і канали водопостачання. Екстрені служби країни просять жителів не виходити на вулицю.

Синоптик Наталка Діденко на своїй сторіні у мережі уточнює інформацію надзвичайників. 

"Я вже написала про звіт ГМЦ та ДСНС, які повідомили, що в нас також негода спричинила збитки. Але, на щастя, без людських жертв. Проте деякі медіаресурси повідомили про загрозу урагану в Україні сьогодні.

Ще раз. Циклон – вже за межами України. Його видно ось на цих свіжих фото з космосу.

1Сьогодні може бути непереливки частині Польщі, Білорусі, Литві, Латвії та навколобалтійському району. Тобто, зливи, грози, штормовий вітер.

У нас максимум, що може бути, – поривчастий, до сильного, вітер у західних областях та на півночі України.

Дощі сьогодні, можливо з грозою, ймовірні періодично вздовж смуги Чернігів – Яготин – Лубни – Черкаси. Переважно невеликі. А також навколо Карпат.

Загалом 18 вересня без опадів, +17+24 градуси, а на сході та півдні ще буде спекотно.

19 вересня в Україні сухо, лише завтра надвечір у західних областях плюс Вінниччина та Житомирщина з'являться дощі та поривчастий вітер. Протягом дня +18+24 градуси, в Криму, Приазов'ї, на Донеччині та Луганщині до +30 градусів",  пише синоптик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: