fbpx

На Прикарпатті підібрали знесиленого яструба, який прилетів з Фінляндії. ФОТО

Суспільство 15:06, 04.01, 2019

Сьогодні працівники Кутського лісгоспу принесли у Центр реабілітації диких тварин на Прикарпатті молоду самку великого яструба для реабілітації.

Яструба знайшли у лісі сильно ослабленого після довгого перельоту аж із Фінляндії. Про це свідчила інформація  на кільці на нозі.

У Кутському лісгоспі повідомили, що фінського птаха обстежили у ветеринарній клініці "Айболить" у Коломиї. У самки виявили травму голови та понижений тонус м’язів грудної клітки, а також загальну втому. Птаха зважили (1350 г) та заміряли розмах крил (107 см).

У заключенні ветеринара вказано, що переломів та важких поранень, які б загрожували життю яструба, не виявлено. Птах потребує реабілітації, оскільки через наближення пониження температури повітря та через понижений тонус грудних м’язів не зможе в природі полювати. Тому пернатому необхідно провести реабілітацію у належних умовах, які є в Галицькому НПП. 

За рекомендацією лікаря лісівники закупили ряд комплексних вітамінів. Після реабілітації яструба випустять у дику природу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: