fbpx

На Рогатинщині готуються створити першу ОТГ в районі

Суспільство 15:47, 03.07, 2018

Представники Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування взяли участь у громадських обговореннях попередньо напрацьованого спільною робочою групою проекту рішення про добровільне об’єднання територіальних громад в Букачівську ОТГ у селах Луковець-Вишнівський та Вишнів.

"Майбутня Букачівська ОТГ, перша в Рогатинському районі, перебуває на завершальному етапі об’єднання. Робочою групою напрацьовані спільні пріоритети для усіх сільських рад, які були презентовані на громадських обговореннях. Попри бурхливі дискусії більшість мешканців підтримали проект рішення про створення об’єднаної громади та план організаційних заходів. А навчальний візит для представників потенційної громади у Верхнянську ОТГ, організований Івано-Франківським ЦРМС за підтримки Програми "ULEAD з Європою", допоміг побачити позитиви життя у громаді та нові можливості, а також дав відповіді на багато запитань, як працюють бюджетні заклади після об’єднання",  зазначив директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк.
Це друге громадське обговорення, якого вимагає процедура добровільного об’єднання територіальних громад. Переважною більшістю голосів мешканці обох сільських рад підтримали об’єднання, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
"Далі очікуємо від депутатів цих сільських рад підтримки відповідного проекту рішення на сесіях. Це дасть можливість належно підготувати документи на отримання висновку облдержадміністрації про відповідність рішень законам і Конституції України",  додав юрисконсульт ІФ ЦРМС Михайло Івашків.

Найближчим часом громадські обговорення пройдуть і в інших сільських радах, які вже надали згоду на входження до Букачівської ОТГ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: