fbpx

На Рожнятівщині для школярів організували майстерню професій. ФОТО

Суспільство 09:30, 27.04, 2018

З метою ознайомлення школярів із світом професій, допомоги у виборі майбутнього фаху днями Рожнятівська районна філія обласного центру зайнятості організувала та провела майстерню професій, на яку запросили учнів Дубівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., Липовицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., Рівнянської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. та Спаського ліцею Спаської об’єднаної територіальної громади.

Голова Брошнів-Осадської об’єднаної територіальної громади Назарій Іванів побажав учням обрати саме ту професію, яка у майбутньому принесе їм успіх. Директор Брошнівського ПЛПЛ Віра Іванів переконана, що у такому юному віці випускникам ще важко зробити правильний вибір у безмежному світі професій, саме тому старшокласникам потрібно допомогти у виборі фаху, від якого і залежатиме їхнє майбутнє. А директор Рожнятівської районної філії Надія Атаманчук закликала школярів бути уважними і активними, щоб зробити правильний вибір професії і стати добрими фахівцями своєї справи, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Учні спробували свої сили у професіях бібліотекаря, бухгалтера, візажиста, військовослужбовця, журналіста, електрозварника ручного зварювання, коваля, кондитера, кухаря, лісника, маляра, манікюрника, муляра, сестри медичної, офіціанта, перукаря, плиточника, пожежника-рятувальника, психолога, слюсаря з ремонту автомобілів, столяра, фельдшера, художника, юриста.
Старшокласники були активними і наполегливими, адже за кожне виконане завдання роботодавець платив гроші, що мотивувало і заохочувало. Зароблені "гривники" школярі витрачали на солодощі. Більше грошей – більше ласощів, а ще за сумою символічної валюти визначали переможців.
 
У загальному заліку третє місце посів учень Дубівської школи Віталій Гаврилюк, друге місце – учень Рівнянської школи Назар Боринець. А перемогла учениця Липовецької школи Руслана Дранчук, яка отримала цінний приз від ДП "Брошнівське лісове господарство". Крім того, кожен роботодавець нагородив подарунком найкращого фахівця в своїй професії.
Школярі отримали подарунки та піднесений святковий настрій, а хтось, можливо, ще й обрав для себе майбутню професію. Провідний фахівець з профорієнтації Івано-Франківського обласного центру зайнятості Наталія Мельницька подякувала за професійний підхід, за щирість і активність, за наполегливість і цілеспрямованість організаторам та всім учасникам святкового дійства.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: