fbpx

На руках в українців – близько мільйона одиниць вогнепальної зброї

Суспільство 21:51, 15.08, 2018

Офіційні дані оприлюднив Департамент превентивної діяльності Нацполіції.

На руках в українців офіційно зареєстровано близько одного мільйона одиниць вогнепальної зброї

Так, за даними Департаменту превентивної діяльності Нацполіції, станом на 31 липня 2018 року у власності громадян перебуває 892 тисячі 854 одиниці вогнепальної зброї.

Йдеться про зареєстровану мисливську нарізну та гладкоствольну зброю.

Як пояснив голова “Української асоціації власників зброї” Георгій Учайкін, під гладкоствольною мисливською зброєю поліція має на увазі класичні мисливські рушниці – так звані "двостволки" та помпові рушниці.

Якщо говорити про нарізну зброю, то мова йде про громадянську версію автомата Калашникова і снайперських гвинтівок, нарізні мисливські карабіни. Крім того, в поліції зазначили, що з 2013 року кількість вогнепальної зброї на руках українців коливалася від 800 до 900 тисяч одиниць. Наприкінці 2016 року на обліку відомств поліції перебувало понад 920 тисяч одиниць вогнепальної зброї.

Водночас, за підрахунками "Української асоціації власників зброї", не менш як 1,5 мільйона українців мають на руках по 2,5 одиниці тільки зареєстрованої зброї.

Відзначається, що процедуру перереєстрації зброї кожен її власник повинен проходити кожні три роки, а громадяни часто не дотримуються цього правила.

Нагадаємо. КУРС писав, скільки стволів на руках у прикарпатців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: