fbpx

На скільки відсотків українські харчі відповідають якості ЄС

Економіка 07:53, 21.02, 2016

Україна досягне європейського якості продукції через 7 років. Наразі уже 250 українських компаній на сьогодні вийшли на європейські ринки.

Про це повідомив перший заступник голови Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа, передає Експрес.

"Чи багато це? Тут треба розуміти вимоги ЄС щодо безпечності та якості продуктів. Я наведу лише один приклад: в ЄС взагалі заборонено приймати на харчову переробку молоко, у якого при доїнні був контакт із повітрям. Тобто коли застосовується ручне доїння, то в ЄС така продукція на переробку взагалі не потрапляє", – підкреслив Володимир Лапа.

За його словами, в Україні європейські принципи на рівні законодавства впроваджені на 30-40%. Підприємства індивідуально працюють над впровадженням європейських стандартів якості та безпеки своєї продукції.

Минулого року здійснено ряд кроків з відкриття ринків збуту для харчової продукції. Наприклад, вітчизняні компанії отримали дозвіл на експорт молочної продукції в країни ЄС і КНР, м'яса птиці  в Єгипет.

"Ми в процесі еволюції і наше завдання  зробити все можливе, щоб якомога більше наших підприємств отрималм визнання на європейському ринку, а в перспективі ми маємо рухатися в бік визнання еквівалентності систем безпеки продукції. Якщо говорити реалістично, то мова йде не про місяці, а про 5-7 років", – зазначив Володимир Лапа.

Україна досягне європейського якості продукції через 7 років. Наразі уже 250 українських компаній на сьогодні вже вийшли на європейські ринки. Про це повідомив перший заступник голови Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа. "Чи багато це? Тут треба розуміти вимоги ЄС щодо безпечності та якості продуктів. Я наведу лише один приклад: в ЄС взагалі заборонено приймати на харчову переробку молоко, у якого при доїнні був контакт із повітрям. Тобто, коли застосовується ручне доїння, то в ЄС така продукція на переробку взагалі не потрапляє», – підкреслив Володимир Лапа, якого цитує agroportal.ua. За його словами, в Україні європейські принципи на рівні законодавства впроваджені на 30-40%. Підприємства індивідуально працюють над впровадженням європейських стандартів якості та безпеки своєї продукції. Минулого року здійснено ряд кроків з відкриття ринків збуту для харчової продукції. Наприклад, вітчизняні компанії отримали дозвіл на експорт молочної продукції в країни ЄС і КНР, м'яса птиці — в Єгипет. "Ми в процесі еволюції і наше завдання — зробити все можливе, щоб якомога більша кількість наших підприємств отримала визнання на європейському ринку, а в перспективі ми маємо рухатися в бік визнання еквівалентності систем безпеки продукції. Якщо говорити реалістично, то мова йде не про місяці, а про 5-7 років», – зазначив Володимир Лапа.
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2016/02/21/174259-skilky-vidsotkiv-ukrayinski-harchi-vidpovidayut-yakosti-yes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: