fbpx

На стіл в'язням Коломийської колонії постачали зіпсуту курятину

Суспільство 17:07, 27.02, 2019

Прокуратура Івано-Франківської області відкрила кримінальне провадження відносно службових осіб ТзОВ "Леополіс-Маркет", які постачали неякісне м’ясо у виправну колонію

Працівники прокуратури області із залученням спеціалістів Головного управління обласної Держспоживслужби провели перевірку в Державній установі "Коломийська виправна колонія № 41" з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав ув’язнених і засуджених на належне харчування.
 
Відібрали на аналіз зразки замороженого курячого м’яса. Їх направили на дослідження в Івано-Франківську регіональну державну лабораторію при ГУ Держспоживслужби в області.
 
За результатами проведених досліджень (експертний висновок від 06.02.2019 та повторний від 13.02.2019)  встановлено, що куряче м’ясо виробництва ТзОВ "Леополіс-Маркет" не відповідало вимогам ДСТУ 3143:2013 за мікробіологічними показниками.
 
Відтак за цим фактом порушили кримінальне провадження, іформує прес-служба обласної прокуратури.
 
З метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням ув’язнених та засуджених Державної установи "Коломийська виправна колонія № 41"  прокуратурою Івано-Франківської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань  стосовно службових осіб ТзОВ  "Леополіс-Маркет" за ч. 1 ст. 325 ("Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням") КК України.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: