fbpx

На Тернопільщині під час богослужіння у храмі побилися священики. ВІДЕО

Суспільство 10:26, 12.12, 2018

У селі Винятинці керівництво Тернопільської єпархії автокефальної православної церкви побило у храмі місцевого священика, який перейшов від них до Київського патріархату.

При цьому конфлікт стався прямо під час богослужіння, на очах віруючих, яким довелося захищати свого пастора, передає ТСН.

За словами очевидців, голова Тернопільської єпархії УАПЦ владика Тихон разом зі своєю свитою накинулися на отця Івана і затягли його за вівтар, вибивши ним двері в іконостасі.

Після цього жінки підняли крик, а чоловіки почали виштовхувати непрошених гостей з церкви, під час чого деякі з них також отримали кілька ударів палицею від владики Тихона.

Самі ж священики УАПЦ це заперечують, заявляючи, що побили їх. Вони стверджують, що хотіли оголосити отцю Івану заборону на служіння, бо він нібито "педофіл".

У той же час жителі села ці звинувачення спростовують, а сам потерпілий впевнений, що справа у банальній помсті за вихід з автокефальної церкви.

Правоохоронці вже почали два кримінальні провадження. Одне за нанесення легких тілесних ушкоджень, інше – за перешкоджання здійсненню релігійного обряду.

При цьому від нападників ні про розбещення малолітніх, ні про побої заяв не надходило.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: