fbpx

На Тлумаччині провели щорічні "Богатирські забави". ФОТО

Спорт 19:24, 10.05, 2017

На Тлумаччині в селі Нижнів провели спортивно-просвітницький захід – щорічні "Богатирські забави" та боксерські поєдинки, – який організувала ГО СПЦ "Каменяр".

Захід відбувся за підтримки організації "Спорт для всіх", голови Тлумацької районної ради Василя Двояка, начальника відділу з питань молоді та спорту райдержадміністрації Костянтина Лисейка, керівника компанії "НОРДКАЛК" Андрія Дольного, вже вкорте до проведення заходу долучилась і партія ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ, яка подарувала для СПЦ "Каменяр" спортивний інвентар.

Очільник ГО СПЦ "Каменяр", депутат Тлумацької райради Дмитро Романишин розповідає, такі змагання проводять вже четвертий рік поспіль після Великодніх свят, кожного року змінюються учасники і формат заходу.

"Цього року змагання були присвячені 100-річчю національної революції 1917-20 рр. і Дню пам’яті полеглих в Другій світовій війні",  каже Романишин.

Також, за словами Романишина, захід особливий тим, що присвячений психологічно-фізичній реабілітації учасників АТО. Так, цьогоріч з шести учасників змагань четверо – учасники бойових дій на сході України, ще двоє – спортсмени з СПЦ "Каменяр". Переможні І та ІІ місця посіли учасники АТО з Івано-Франківська Віктор Слюсар та 43-річний Андрій Маланій – найстарший учасник змагань, третє місце завоював вихованець СПЦ "Каменяр" Андрій Грижак.

"У "Богатирських забавах" учасники повинні були виконувати базові вправи  поштовх одною рукою гирі 32 кг, метання гирі 24 кг, перенесення мішків вагою 80 кг, станова тяга штанги 100 кг і т. д. – це силові вправи, для яких потрібна неабияка фізична підготовка",  розповідає Романишин.

Крім того, вже два роки підряд в рамках "Богатирських забав" проводять показові боксерські бої. Як повідомив Дмитро Романишин, цього року у поєдинках змагались юні боксери з села Нижнів та міста Монастириськ Тернопільської області. Суддею боксерських змагань став почесний гість турніру, майстер спорту з боксу, тренер, учасник АТО Андріан Волгін.

"Вірю, що нічого не відбувається даремно і посіяне зерно уже проросло і дає свої плоди. Молоді хлопці, що займаються боксом у СПЦ "Каменяр", гідно протистояли спортсменам із міста Монастириськ, які мають досвідченого та професійного тренера, фаната своєї справи пана Багірова",  каже Романишин.

Очільник СПЦ "Каменяр" висловив подяку всім, хто долучився до проведення змагання.

"Ми проводимо такі заходи, щоб заохотити молодь тренуватись, займатись фізичною культурою. Дуже вдячний всім, хто долучився до проведення заходу, кому небайдужий розвиток спорту в селах – обласній федерації стронгмену та її голові Назару Павліву, Андріану Волгіну, партії "ВОЛЯ", яка вже кілька років підряд активно нас підтримує. Такі люди дійсно роблять велику справу для суспільства та для виховання здорової та патріотичної молоді, а не базікають, кидаючи слова на вітер",  відзначив Романишин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: