fbpx

На Верховинщині активно взялися за розвиток туризму

Суспільство 18:35, 28.09, 2014

У минулому році було затверджено Програму розвитку туризму у Верховинському районі на 2013-2020 роки. Лише в липні поточного року голова РДА дав розпорядження щодо створення робочої групи з питань розвитку туристичної галузі району. Основним завданням цієї групи є розроблення пропозицій щодо розвитку туризму в районі та вироблення рекомендацій для власників приватних садиб щодо поліпшення рівня надання туристичних послуг.

До складу робочої групи увійшли представники органів виконавчої влади, духовенства, власники приватних садиб, спеціалісти НПП "Верховинський", осередку Спілки сільського зеленого туризму. Про це повідомили КУРСу у Верховинській РДА.

Заступник голови РДА Володимир Абрам’юк подав ідею щодо створення на базі бібліотечних закладів району туристично-інформаційних центрів. Уже зібрано матеріали із сіл району. Працівники центральної районної бібліотеки проводять відповідну роботу щодо перенесення цієї інформації на електронні носії. Це дасть змогу туристам детальніше ознайомитись із районом та отримати вичерпну інформацію про туристичний потенціал району.

Основним для розвитку туризму залишається реалізація відкриття пункту пропуску та будівництва автодороги через румунсько-український державний кордон.

Власники приватних садиб створили нову туристичну Асоціацію району (голова – Оксана Сусяк), яка має за мету втілювати нові туристичні продукти в районі. Тепер Асоціація розробляє інформаційно-туристичні стенди.

Відповідно до заходів на 2014 рік із Програми розвитку туризму в районі на 2013-2020 рр. планується виділити 20 тис. грн на будівництво оглядового майданчика на шкільній гірці у Верховині. Також, за сприяння облдержадміністрації, будуть виділені кошти (10 тис. грн) на маркування і облаштування туристичних маршрутів із Верховини на хребет Маґурка та із Буківця на гору Писаний Камінь.

Також є пропозиції щодо розробки релігійного туризму та мілітарного туру місцями проведення найзапекліших боїв Першої і Другої світових воєн, визвольних змагань під проводом ОУН-УПА.

Нереалізованими залишаються будівництво гірськолижних комплексів "Кринта" і "Кострича" у Краснику, у Дземброні і Бистреці, баз водного туризму, автокемпінгів, які обіцяли попередні влади, туркомплексів у Буківці, Буркуті, Пробійнівці, кляуз тощо.

Серед проблем, які гальмують розвиток туризму, – неналагоджена система підготовки гідів-провідників, екскурсоводів; вивезення сміття із рекреаційних зон; відсутність сайту про туристичний потенціал району. Потрібно щороку випускати багатомовні буклети, календарі, плакати, сувенірну продукцію. Також потрібно облаштовувати вздовж доріг паркінги з Wi-Fi, вбиральнями і душовими.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: