fbpx

На вулицях Франківська встановлять вказівники до укриттів та сховищ

Суспільство 14:56, 28.01, 2015

З такою ініціативою до міської влади Франківська звернулися рятувальники обласної ДСНС. Отримали схвалення.

Вказівники до укриттів з'являться на вулицях Івано-Франківська. "Вийшли з такою ініціативою до міської влади", – повідомив на прес-конференції з приводу запровадження на Прикарпатті підвищеного стану готовності ситеми цивільного захисту населення голова обласних рятувальників Володимир Черенецький.

Відділ надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міськвиконкому провів інвентаризацію місць укриття для містян і розмістив інформацію з їхніми адресами на сайті. "Йдеться про укриття для цивільного населення міста. Не для тих, хто працює і вчиться, – це населення користуватиметься укриттями за місцем роботи і навчання,  а для тих, хто знаходиться вдома за місцем проживання",  конкретизував Чернецький.

Спільно з міськвиконкомом рятувальники надрукують таблички й вказівники і розмістять їх на будівлях, найближчих до укриттів.

"От людина вийшла по хліб чи в лікарню. І тут щось стається. Їй треба знати, де найближче укриття. Зробимо таким чином, щоби ці вказівники були на всіх вулицях розміщені",  сказав гловний рятувальник області.

Крім того, обласна ДСНС вивчає досвід Запорізької області, де розробили спеціальну програму для Айфонів, яка провадить до найближчого в місті укриття. Телефонуючи на визначений мобільний номер, людина отримує доступ до GPS-мапи сховищ і має змогу з допомогою елктронного вказівника дістатися до найближчого укриття. "Вивчаємо можливість привнесення цього досвіду у Франківськ", – відзначив Володимир Чернецький. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: