fbpx

На виборах 170 тисяч українців змінили місце голосування

Політика 11:27, 25.05, 2014

На виборах 2014 року 171 078 виборців змінили місце свого голосування.

Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на дані ГО ОПОРА.

Згідно з повідомленням, 34% з них – члени дільничних виборчих комісій.

Серед тих, хто змінив місце голосування, найчастіше виявляв бажання проголосувати у Києві (20257 осіб) та у Львові (14032).

Говорячи про голосування кримських татар, координатор проекту Крим SOS Таміла Ташева зазначила, що для них зміна місця голосування була вкрай спрощеною – лише треба було прийти в центр реєстрації з паспортом для відповідного оформлення.

"За даними ОПОРИ, ще тиждень тому черг для оформлення місця голосування в принципі не було, але держава виявилася не досить готовою до прийняття такої кількості заяв від українців, незважаючи на те, що процедура була спрощеною", — зазначила Ташева.

За її словами, багато людей через це не встигли зареєструватись для зміни голосування.

Також Ташева повідомила, що кримські татари можуть голосувати у Херсонській області.

"Там є  кримські реєстри виборців. Для голосування треба було зареєструватися, змінивши дільницю для голосування. Якщо буде другий тур, вони матимуть приїхати ще раз – зареєструватися, а потім ще раз проголосувати", — зазначила Ташева.

Однак, за її словами, економічна ситуація у Криму дуже складна, багато людей були звільнені з роботи через відмову брати російські паспорти,  і "навіть ті, хто хоче проголосувати, не може знайти грошей, щоб виїхати та зробити це поза межами Криму".

"Багато хто — проти російської окупації, підтримують державний суверенітет України. Люди хочуть голосувати, але часто не мають такої можливості", — додала координатор проекту Крим SOS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: