fbpx

На вихідних Франківський драмтеатр представить "Калігулу" французького режисера Жуля Одрі

Культура 13:19, 14.05, 2019

18 травня о 18.00 та 19 травня о 13.00 відбудеться прем'єра трагіфарсу "Калігула" за мотивами п’єси Альбера Камю. Режисером-постановником є новий головний режисер театру француз Жуль Одрі.

Як писав КУРС, Жуль Одрі пройшов конкурс на посаду головного режисера театру. Режисер з Парижа мав досвід успішної роботи у кількох театрах столиці Франції та в театрі міста Сан-Дені. Задіяний у компанії "Future Noir", відомий акціями на підтримку українських політичних в'язнів, у тому числі Олега Сенцова.

Про постановку розповіли сьогодні на прес-конференції у Франківському драмтеатрі.

Вистава розповість про часи правління давньоримського імператора Калігули, що увійшли в історію безпрецедентною жорстокістю та підступністю. Жуль Одрі вважає, що причиною такого правління стало те, що Калігула в надто юному віці отримав владу. 

Працювати над ідеєю Жуль почав ще чотири роки тому. Поставити "Калігулу" було ідеєю його дідуся. Жуль Одрі наголошує, що вистава є трагіфарсом. Актори працюватимуть в доволі екпресивній манері. У виставі задіяно 13 акторів, серед них чимало юних. За словами однієї з головних героїнь Надії Левченко, це перша вистава в театрі, на яку вони проводили кастинг. 

Директор Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський наголошує. що тільки вчора вперше побачив усю репетицію "Калігули" і йому дуже сподобалось, як працює Жуль Одрі. Музику до вистави написав французький композитор Франсуа Дюге.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: