fbpx

На вимогу «Народного контролю» правоохоронці перевірять незаконний асфальтний завод в Опришівцях

Політика 19:11, 23.08, 2015

Громадський рух «Народний контроль» звернувся до очільників ОДА, прокуратури області, управлінь МВС та СБУ, міського голови Івано-Франківська. Активісти вимагають перевірити асфальтний завод на території летовища поблизу Опришівців.

Минулого тижня водяно-бітумна установка, яку змонтував концесіонер франківського аеропорту ТОВ «Скорзонера», викликала протести і скарги місцевих мешканців. Люди вимагали перенести асфальтний завод подалі від їхніх помешкань. За захистом мешканці звернулися і до «Народного контролю».

Під тиском громади концесіонер погодився прибрати завод з території летовища в межах двох тижнів. Івано-Франківська обласна рада створила комісію, яка обіцяє перевірити законність спорудження  цього заводу.

«Активісти громадського руху «Народний контроль» переконані, що в цій ситуації гарних слів і обіцянок замало. Самовільне зведення шкідливого виробництва в житловій зоні мають оцінити правоохоронці  й вжити відповідних заходів до порушників. Тому поки інші займаються демагогією, ми звернулися до СБУ, міліції, прокуратури з вимогою ініціювати перевірки на предмет законності будівництва асфальтного заводу та його відповідності до норм  екологічної безпеки», – наголосив голова міської організації «Народного контролю» Геннадій Чудак.

Перевірки за зверненням «Громадського контролю» проведуть управління СБУ та МВС в області, прокуратура області. Листи адресовані також міському голові Івано-Франківська та голові обласної державної адміністрації. 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: