fbpx

На виставі "Оскар і Рожева Пані" у Франківську глядачі плакали. ФОТО

Суспільство 18:11, 08.10, 2015

Івано-Франківський обласний муздрамтеатр показав виставу за відомим твором Шмітта про невиліковно хворого хлопчика, у якій зіграла Ірма Вітовська.

Вистава, режисер-постановник якої директор драмтеатру Ростислав Держипільський, є частиною всеукраїнського проекту з допомоги дітям, хворим на рак.

"Вперше у франківському театрі плакав. Думав, мене вже нічим не пробити. Не годен був знімати  сльози текли", – поділився враженнями після вистави Денис Овчар у соцмережі Фейсбук.

Фотограф і віджей Денис Овчар віддав належне і грі акторів, і технічній стороні постановки. 

"Відеодекорації в трьох площинах і на шести екранах. Це бомбезне просторове рішення. Механіку для екранів з Німеччини везли, – розповів КУРСу Денис.  Сам матеріал, за яким зроблена вистава, крутий. Постановка  бомбезна. Мізансцени проймали. Хлопчик не вірші Шевченка, як оце ми звикли, читав, а драму грав!"

"Так порвало на емоції, що як оператор боявся за якість зйомки. З 1982 року слідкую за нашим театром. Оце вперше, що називається, накрило", – відкрився глядач. 

"Я дивилась на сцену і через сльози бачила щоденне своє життя-багато років втрат і перемог, безкінечної Війни моїх прекрасних маленьких пацієнтів з Жорстокою і Милостивою Хіміотерапією.." – написала у соцмережі завідувач дитячою онкогематологією в Івано-Франківській обласній дитячій лікарні Алла Іваненко.

"Вчорашній тріумф Оскара і Рожевої Пані! Тріумф неймовірної режисури Ростислава Держипільського і геніальної актриси Ірми! Тріумф прикарпатців, які завжди мають активну громадянську позицію і суспільну доброту й милосердя!" – відгукнулася про виставу засновниця хоспісу у Франківську, головний позаштатний спеціаліст з паліативної допомоги в області, учасниця всеукраїнського арт-проекту з допомоги дітям, хворим на рак, Людмила Андріїшин.

Фото – Юрій Бакай.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: