fbpx

На Яремчанщині вода зруйнувала дорогу – відсутнє сполучення з 600 будинками. ФОТО

Суспільство 23:28, 17.05, 2019

На Яремчанщині мешканці кількох десятків будинків залишили домівки через підтоплення.

17 травня о 20:04 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС в області поступило повідомлення про те, що в період з 17:00 до 19:30 в селі Микуличин Яремчанської міської ради внаслідок випадання сильних опадів піднявся рівень води в місцевому потічку Мересний. Через засміченість труби під мостом відбувся перелив води через проїжджу частину дороги державного значення Н-09 "Мукачево – Львів" з подальшим підтопленням присадибних ділянок.

Сільський голова організував роботу двох спеціальних автомобілів для розчищення русла потічка "Мересний" та прочищення водопропускної труби під автомобільним мостом, а також вантажного автомобіля для вивозу сміття. Станом на 20:38 водостічну трубу під автомобільним мостом прочищено та відновлено проїзд транспортних засобів дорогою державного значення. 
Станом на 21:40 17 травня в селі Микуличин Яремчанської МР найскладніша ситуація спостерігалася на двох ділянках.

Зокрема, за попередньою інформацією, на вулицях Грушевського та Горби підтоплено орієнтовно 60 дворогосподарств з житловими будинками (рівень води в будівлях від 10 до 30 см), жителі самостійно залишили свої домівки та перейшли до родичів. Спостерігається поступове зниження рівня води.
А в участку Країще водою зруйновано частину автомобільної дороги протяжністю 800 м, внаслідок чого відсутнє транспортне сполучення з частиною населеного пункту (орієнтовно 600 житлових будинків). Для розчищення русла потічка "Мересний" залучено один екскаватор.
Жертв та потерпілих немає. Працівники Яремчанського МВ У ДСНС спільно з працівниками поліції, депутатським корпусом проводять подворовий обхід підтоплених внаслідок негоди територій для встановлення завданих збитків. Керівництвом Яремчанського МВ У ДСНС на 23:00 17 травня ініційовано засідання комісії ТЕБ та НС Микуличинської сільської ради. 
Для ліквідації наслідків негоди залучено 91 людей та 10 одиниць техніки. На місці події працює мобільна оперативна група Яремчанського МВ У ДСНС.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: