fbpx

На Зелені свята на Верховинщині проведуть фестиваль автентичної гуцульської убирі

Культура 15:02, 17.05, 2017

У Верховинській РДА обговорили підготовку до проведення фестивалю автентичної гуцульської убирі.

Голова Верховинської райдержадміністрації Олег Лютий переконаний, що цей фестиваль підкреслить культурно-мистецьку багатогранність унікальної мистецької скарбниці Гуцульщини.

"Дуже добре, щоб ми до нашої предківської гуцульської автентики прилучали молоді обличчя, навертали дітей. Їм продовжувати нашу справу, їм розвивати і збагачувати наш Карпатський край у вимірі нової української доби", – сказав він.

Учасники засідання висловили ряд суттєвих пропозицій щодо проведення фестивалю: проводити його щорічно в селі Ільцях на Зелені свята; організувати покази гуцульської ноші  старовіцької, сучасної, стилізованої; залучати до показу як дорослих, так і дітей. Гуцульську убирю на конкурсний показ представлятимуть з усіх населених пунктів району.

У день фестивалю також організують майстер-класи з виготовлення гуцульських речей, виробів декоративно-ужиткового мистецтва, влаштують виставкові покази гуцульських старожитностей, сучасних виробів гуртківців Верховинського центру дитячої та юнацької творчості тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: