fbpx

Начальник Верховинського відділу прокуратури отримав догану за закриття та затягування проваджень

Суспільство 19:15, 06.05, 2019

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів наклала дисциплінарне стягнення на начальника Верховинського відділу Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області Дмитра Гнип’юка за неналежне виконання службових обов’язків.

Прокурор Дмитро Гнип’юк або взагалі не розслідував кримінальні провадження, або порушував розумні строки їх розгляду, йдеться в рішенні Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Таких проваджень на рахунку Гнип’юка приблизно чотири десятки. Взагалі не проводилися слідчі дії щодо кількох крадіжок у Верховинському районі.

Не вживалися заходи з прийняття законного процесуального рішення у кримінальному провадженні щодо нанесення тілесних ушкоджень.

Не розслідувалися випади шахрайства, в тому числі й злочин, коли невідома особа, представившись працівником управління соціального захисту, виманила у місцевої мешканки 26 тисяч гривень.

Також у рішенні Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів вказано, що досудове розслідування у кримінальних провадженнях, у яких процесуальне керівництво здійснює Гнипʼюк, проводиться з порушенням розумних строків. Затягується розгляд проваджень, які стосуються збуту наркотиків, ДТП з потерпілими, нанесення тілесних ушкоджень тощо.

Неналежним є здійснення Гнип’юком прокурорського нагляду у кримінальних провадженнях, де особи переховуються від органів досудового слідства та оголошені в розшук.

Комісія вважає, що Гнип’юк вчинив дисциплінарний проступок, а саме невиконання та неналежне виконання службових обов’язків. Оскільки він не мав дисциплінарних стягнень, комісія вирішила притягнути його до відповідальності у вигляді догани.

Рішення Комісії протягом місяця може бути оскаржене до адміністративного суду або до Вищої ради правосуддя. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: