fbpx

Начальнику обласного комітету фізкультури і спорту загрожує до п’яти років ув’язнення

Суспільство 10:39, 04.02, 2015

В Івано-Франківську міський суд розпочав слухання кримінального провадження про обвинувачення начальника обласного комітету фізкультури і спорту МОН Михайла Стефанківа у привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

Сьогодні за позовом прокуратури відбулося попереднє слухання. Чиновник обвинувачується за частиною 2 ст. 191 – заволодіння чужим майном або розтрата шляхом зловживання службовим становищем. Йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

На суд прийшли колишні підлеглі Михайла Стефанківа з плакатами: "Стефанківу – ганьба", "Стефанків – регіонал-корупціонер", "Вимагаємо справедливого суду".

 "2 липня 2013 року він прийшов на роботу, перевів всіх на строковий трудовий договір на рік з тим, щоб надалі звільнити неугодних,  розповідає одна з потерпілих Анна Євчук.  Спочатку людина зажадала купити йому кавоварку. Відтак Стефанків почав вимагати кошти від людей. Тобто виписував премію і з тої премії люди мали занести по 200-300 гривень при зарплаті 1200-1300 гривень".

Головний бухгалтер установи почала захищати людей і теж позбулася роботи. Працівники обласного комітету фізкультури і спорту МОН кажуть, що скаржилися на чиновника у Міністерство освіти, прокуратуру. Справа зрушилася після того, як люди звернулися у Генеральну прокуратуру. Лише наприкінці минулого року прокуратура пред'явила йому обвинувачення. Однак Стефанків вже встиг звільнити семеро людей.

"Ми також зверталися до голови комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Михайла Мельника, який є депутатом обласної ради від "Свободи". Він чекає рішення суду, йому не стає мужності чи сміливості. Ми надіялися, що він нас захистить. А він до того доспостерігався, що семеро людей звільнено, просто зроблено над людьми розправу", – каже .Анна Євчук.

Жінка розповідає, що Стефанків взяв на роботу трьох людей, які навіть не ходять на роботу. Вона також, як і інші звільнені, обурена, що Стефанків досі не відсторонений від виконання своїх обов’язків.

"Він повністю керує коштами і ділить на цих трьох всі премії. Чому людину не відсторонити на час розслідування, це дивно",  каже пані Анна.

Суд задовольнив клопотання сторін про виклик свідків та призначив слухання на 11 лютого.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: