fbpx

"Надра України" шукатиме нового інвестора для видобутку сланцевого газу на Прикарпатті

Економіка 19:05, 10.08, 2016

У НАК "Надра України" анонсують проведення конкурсу із залучення нового оператора для розробки Олеської площі у Львівській та Івано-Франківській областях.

Зокрема, глава компанії Ярослав Климович заявив про початок роботи над створенням робочої групи з просування цього проекту, пише КУРС з посиланням на Нафторинок.

"Найближчим часом будемо звертатися до міжвідомчої комісії, яка повинна створити робочий орган і напрацювати механізм залучення нового інвестора на умовах відкритого конкурсу. З сьогоднішнього дня ми починаємо роботу", – сказав він.

Нагадаємо,  5 листопада 2013 року американська компанія Chevron і ТОВ "Надра Олеська" підписали УРП (угода про розподіл продукції) із видобутку вуглеводнів на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська обл.). Українською стороною УРП з розробки Олеської площі виступила ТОВ "Надра Олеська", яка є спільним підприємством державної НАК "Надра України" і ТОВ "СПК-Геосервіс".

Передбачалося, що "Chevron" на першому етапі (перші два-три роки) направить на розвідку і буріння свердловин близько $ 350 млн.

Наприкінці 2014 року Chevron офіційно вийшла з проекту видобутку сланцевого газу на Олеській площі і взагалі пішла з України.

Прогнозовані ресурси Олеської площі оцінюються в 2980 млрд куб. м газу. Щорічний видобуток газу на цій ділянці може становити 5-10 млрд куб. м.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: