fbpx

Надвірнянська школа-інтернат стала гімназією. ВІДЕО

Суспільство 12:01, 10.08, 2018

Надвірнянську загальноосвітню школу-інтернат реорганізували у гімназію№ 5. Тут навчатимуться діти з 5-го по 9-й класи. Так вирішила Надвірнянська райрада на позачерговому cесійному засіданні.

Нагадаємо, згідно з новим законом "Про освіту" діти соціально незахищених верств населення мають ходити у звичайні школи. Тож єдиний у районі інтернат мали закрити. Аби цього не допустити, місцеві депутати запропонували реорганізувати Надвірнянську школу-інтернат. Водночас затвердили положення про пришкільний інтернат при закладі загальної середньої освіти.

З неабияким хвилюванням на таке рішення чекав колектив інтернату. Нині тут працює понад 80 людей. Більше половини з них педагоги. В.о. директора навчального закладу Микола Дудка каже, попри таку реорганізацію скорочення колективу не оминути. 

"На даний момент в нас 50 педагогічних працівників. Наскільки я знаю, розглядався штатний розпис і приблизно 20 чоловік підпадають під скорочення. Звичайно, частину техперсоналу доведеться скоротити також", – повідомив Микола Дудка. 

Кілька місяців поспіль за збереження інтернату боролися депутати районної ради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ". Бо певні, від освітніх реформ не повинні страждати, в першу чергу, діти.

"Фракція "ВОЛЯ" виступала за те, щоб не ліквідовувати інтернат, а перетворити його у гімназію. Це дозволить зберегти якомога більше робочих місць та надати змогу дітям отримувати освіту. Адже не з доброї волі вони навчаються в інтернаті, а у зв’язку з тим, що опинилися в складних життєвих обставинах і змушені тут навчатися", – говорить  депутат Надвірнянської райради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Андрій Гунда.

Тим часом керівництво нового навчального закладу та педагоги вже готуються до першого вересня. Ремонтують класи та проводять набір дітей. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: