fbpx

Надвірнянський районний суд засудив бійця 5-го батальйону, який самовільно залишив військову частину

Суспільство 18:40, 12.12, 2014

Надвірнянський районний суд визнав винним бійця 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпатт» у вчиненні злочину передбаченого ст. 407 ч.2 КК України - самовільне залишення військової частини або місця служби.

Суд призначив бійцю покарання у вигляді двох років позбавлення волі і відразу звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком два  роки.

28 серпня боєць 5-го батальйону отримав короткострокову відпустку і зобов’язався  5 вересня повернутися у військову частину у Делятин. Звідти особовий склад батальйону мав відбути до 233 Рівненського загальновійськового полігону оперативного командування «Північ» для проведення заходів із відновлення боєздатності зазначеного підрозділу.

Однак, у Рівне боєць не поїхав. Як йдеться в рішенні суду. Обвинувачений  з 2 по 10 вересня 2014 року перебував на лікуванні у Комунальній міській лікарні швидкої медичної допомоги м. Львів, а після завершення лікування, тобто з 14 по 22 вересня 2014 року був вдома, де у зв'язку із смертю своєї матері займався організацією поховання.

23 вересня він прибув до 233 Рівненського загальновійськового полігону оперативного командування «Північ», де знаходився на протязі однієї доби. А 24 вересня, йдеться в рішенні суду, підсудний без дозволу командування самовільно залишив тимчасове місце дислокації військової частини і поїхав додому.

21 листопада 2014 року між старшим прокурором військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. Боєць визнав свою вину і погодився відбути покарання, запропоноване прокурором та затверджене судом.

Нагадаємо, нещодавно Надвірнянський районний суд засудив стрільця-помічника гранатометника стрілецького взводу 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття", який відмовився виконувати наказ про передислокацію з Делятина до 233-го Рівненського полігону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: