fbpx

Бізнес-партнер начальника міського управління капітального будівництва відремонтує НД "Княгинин" за понад 4,2 млн грн

Суспільство 14:42, 17.05, 2017

Управління капітального будівництва міськвиконкому Івано-Франківської міської ради провело тендер на капітальний ремонт Народного дому "Княгинин" на вулиці Галицькій. На тендері конкурували "рідні" фірми, одна з яких донедавна належала начальнику УКБ Романові Галіпчаку.

Тендер УКБ оголосило з очікуваною вартістю 6,3 млн грн. 

Сьогодні тендерний комітет управління капітального будівництва визнав переможцем торгів ТОВ "Комерційна група "Інтер-Профіт" з ціновою пропозицією 4 176 254,4 гривень, йдеться на сайті ProZorro.

Крім "Комерційної групи "Інтер-Профіт", у торгах взяли участь ПП "ГалКомБуд", яке запропонувало відремонтувати "Княгинин" за 4,3 млн грн, та ТОВ "Вігос" з пропозицією понад 4,4 млн грн.

За даними YouControl, ТОВ "Комерційна група "Інтер-Профіт" зареєстрована у Львові, її засновником є Івашків Ярослав Ількович, а керівником – Думич Михайло Михайлович.

Цікаво, що Михайло Думич протягом 14-29 листопада 2016 року очолював і ПП "ГалКомБуд". А до того керівником та засновником цього підприємства був Роман Галіпчак – нинішній очільник управління капітального будівництва, яке є замовником робіт з капремонту "Княгинина".

На сьогодні "ГалКомБуд" належить П'ясті Андрію Романовичу. Як і Роман Галіпчак, Андрій П’яста є депутатом Ямницької сільської ради. Очолює "ГалКомБуд" Гоян Михайло Васильович.

Третій учасник торгів ТОВ "Вігос" належить Горчаку Петру Васильовичу, який у 2010 році балотувався до Івано-Франківської міськради від Партії регіонів.

Цікаво, що у березні УКБ вже оголошувало тендер на капітальний ремонт Народного дому "Княгинин". Однак він не відбувся. Тоді у торгах також взяли участь ТОВ "Комерційна група "Інтер-Профіт" та ПП "ГалКомБуд". Обох учасників тендеру дискваліфікували, а торги – скасували.

ПП "ГалКомБуд", яка донедавна належала Галіпчаку, фігурує у кількох кримінальних провадженнях. Зокрема, службові особи Управління капітального будівництва Івано-Франківського міськвиконкому в змові з директором ПП "ГалКомБуд" завідомо внесли неправдиві відомості про вартість та об’єми робіт в акти виконаних робіт, в результаті чого привласнили бюджетні кошти у великих розмірах.

Йдеться про кошти, виділені на будівництво міні-комплексу для масового аматорського та дитячого спорту по вул. Пасічна, 55 в Івано-Франківську. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 3 ст. 191 КК України

Договір між управлінням капітального будівництва Івано-Франківського міськвиконкому та ПП "ГалКомБуд" на будівництво міні-комплексу був укладений 28 листопада 2016 року.

Роман Галіпчак почав працювати у виконкомі з 17 листопада 2016 року, але офіційно був призначений начальником УКБ 6 грудня 2016 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: