fbpx

"Народний контроль" закликав всі політсили підтримати франківського патрульного Леоніда Гончарука

Суспільство 20:25, 20.10, 2017

Івано-Франківська міська організація Політичної партії "Громадський рух "Народний контроль" оприлюднила заяву щодо відсторонення від виконання службових обов'язків патрульного Леоніда Гончарука, якого звинуватили в перевищенні повноважень при затриманні п'яного екс-міліціонера.

Подаємо заяву повністю:

"19 жовтня 2017 року в Івано-Франківському міському суді відбулися засідання у справі командира роти №1 Управління патрульної поліції в Івано-Франківську лейтенанта поліції Леоніда Гончарука, якому напередодні прокуратура оголосила підозру у вчиненні правопорушення за ч. 2 ст. 365 КК України – перевищення влади або службових повноважень.

1

Суддя Ірина Пастернак клопотання прокуратури задовольнила та ухвалила відсторонити Гончарука від виконання службових обов’язків до 18 грудня 2017 року включно. Пізніше суддя Тарас Антоняк частково задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу для Гончарука, а саме поліцейському обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Гончарук не може виїжджати за межі області без дозволу слідчого прокурора і здасть документи для виїзду за кордон.

Підставою відкриття кримінального провадження стала скарга колишнього міліціонера, полковника та п’яного водія Михайла Ільницького, автомобіль якого патрульні поліцейські в ніч з 18 на 19 червня 2017 року зупинили за порушення ПДР та в подальшому виявили явні ознаки алкогольного сп’яніння. Мало того, що Ільницький був п’яний, поводив себе агресивно, погрожував, ще й чинив опір працівникам поліції. Як наслідок, Івано-Франківський міський суд визнав винним Ільницького за статтями 130 і 185 КУпАП – "керування транспортним засобом в стані сп’яніння" та "злісна непокора працівнику поліції", наклав стягнення у вигляді штрафу у розмірі 10 200 гривень і позбавив права керування транспортними засобами на рік. Проте Ільницький поскаржився на дії працівників поліції та отримав, як виявилось, прихильність суддів.

Івано-Франківську міську організацію Політичної партії "Громадський рух "Народний контроль" обурює рішення правоохоронних та судових органів, які вже вкотре використовують засоби та методи старої системи. Суд не врахував те, що свідки – патрульні поліцейські, які були присутні під час події, та на яких, на думку прокуратури, Леонід Гончарук, як командир роти, може мати вплив, вже були опитані слідчими та дали свідчення у справі. Також суд не врахував позитивні характеристики на Леоніда Гончарука з місця проходження служби в поліції, його принциповість та відданість професії.

Не маючи, на нашу думку, достатніх підстав та реальних доказів, суд задовольнив клопотання прокуратури та став на бік порушника-міліціонера.

Ми вважаємо, що таке рішення ставить під сумнів спроби реформування правоохоронних органів, намагання позбутися корупції та виконання рішень Майдану. Дана судова ухвала нівелює реальні кроки у сьогоднішній позитивній діяльності патрульної поліції і формує негативне ставлення до неї з боку громадськості.

"Народний контроль" вимагає у правоохоронних і судових органів міста Івано-Франківська позбутися рудиментів старого режиму, "кумівства", взяти за основу прогресивні правові механізми у прийнятті відповідних рішень, стояти на основі збереження громадянських прав і свобод українського народу. 
Ми закликаємо всі політичні сили та громадські організації висловити підтримку працівнику патрульної поліції Леоніду Гончаруку, висловити своє занепокоєння неправомірними діями судово-правоохоронних органів, які керуються старими методами і принципами та гальмують викорінення корупційної складової у роботі судової системи".

З повагою,

Голова Івано-Франківської міської організації

Політичної партії "Громадський рух "Народний контроль"

Геннадій Чудак

 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: