fbpx

"Настав час скелетів, що випадають із шаф" – прикарпатець написав безжальний роман

Суспільство 10:34, 03.10, 2016

Роман прикарпатського письменника Мирослава Лаюка вийшов у львівському "Видавництві Старого Лева".

"Це справді жахливий, страшний, безжальний, а тому й чудесний роман", – пише Тарас Прохасько про нову книжку Мирослава Лаюка "Баборня".

"Мов якась вишукана онкологічна операція. Ретельний мальовничий аналіз гнилого й садистичного покоління, яке виховало теперішні покоління, любовно передавши їм свою гнилість і паскудство",  означив підвалини роману Прохасько.

Баборня – це дім для пристарілих. Роман вийшов у львівському "Видавництві Старого Лева", пише Буквоїд. 

Мирослав Лаюк відомий своїми поетичними збірками "Осоте!" і " Метрофобія". Народився у 1990 році на Прикарпатті. Закінчив Національний університет "Києво-Могилянська академія", навчається на PhD-програмі "Філософія і література" цього ж університету. Лауреат премій "Літакцент року", "Смолоскип", "Коронація слова". Вірші Мирослава перекладали англійською, азербайджанською, вірменською, литовською, польською, російською, чеською та іншими мовами.

"Марія Василівна, 71-річна вчителька біології, підсумовує своє життя й виправдовує його вагомість тим, що в нім була присутня велика любов, хоч і в далекому минулому. Одначе те кохання, а за ним і решта фактів, стає сумнівним, коли в шафі свого покійного чоловіка-підполковника літня жінка знаходить подвійне дно. Організація клубу юних атеїстів і розслідування факту з'яви Богоматері, дві мертві людини і безліч тварин у формаліні, зйомки у музичному фільмі з популярною співачкою і пошук порозуміння з найріднішими, краса буднів, жах буднів… Це спроба гідно довести всі справи до кінця, знаючи, що вже нічого неможливо виправити. Та чи є місце людяності у глухих кутах?"  йдеться в анотації до роману.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: