fbpx

Нацгвардійці на лижах патрулюють туристичні маршрути у Карпатах. ФОТО

Суспільство 09:59, 07.02, 2019

Військовослужбовці окремої гірсько-патрульної роти військової частини 1241 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України надають допомогу поліції в охороні громадського порядку на території населених пунктів Яремчанської міської ради.

Нацгвардійці патрулюють не тільки населені пункти, але й туристичні маршрути, повідомляє прес-служба 
Західного територіального управління Національної гвардії України. Військові наряди забезпечені сучасним лижним спорядженням.

Солдат Павло Жалко до призову на військову службу займався лижним спортом, але не сподівався, що набуті навички техніки гірського спуску й поведінки в горах знадобляться в лавах Національної гвардії України.

"Взагалі я спершу був здивований, що патрулюватиму на лижах. Зараз ми виконуємо завдання з охорони громадського порядку саме на лижних маршрутах, де відпочивають та катаються туристи", – пояснює нацгвардієць. 

У готовності до дій квадроцикл та снігохід, щоб в найкоротший термін надати допомогу місцевим мешканцям та туристам у важкодоступних гірських районах. 

Через специфіку виконання завдання змінив броньовану бойову машину на снігохід прапорщик Сергій Суслов, який раніше неодноразово виконував бойові завдання в зоні АТО у складі екіпажу БТРа.

"За допомогою снігохода та квадроцикла ми можемо швидко прибути туди, куди не має доступу автомобільний транспорт, а пішки добиратись досить далеко. Бувають випадки, коли допомога може знадобитись у найкоротший термін і зволікання може коштувати людині життя. Тому ця техніка в нас завжди напоготові", – зазначає Суслов.

Додаткові сили окремої гірсько-патрульної роти Нацгвардії дають змогу поліцейським збільшити кількість маршрутів патрулювання, розповідає в.о. начальника Яремчанського відділення поліції майор поліції Тарас Равлюк.

"З середини січня до Яремчанського відділення поліції прибули придані сили окремої гірсько-патрульної роти Національної гвардії України. Зважаючи на те, що в зимовий та літний періоди завдяки притоку туристів суттєво збільшується кількість населення, цей курортний регіон приваблює різний кримінальний елемент. Найбільш розповсюдженими злочинами є незаконне заволодіння чужим майном з автомобілів, крадіжки особистих речей, комп’ютерної техніки та мобільних телефонів. Тому, безумовно, що діяльність військовослужбовців Національної гвардії України спільно із працівниками поліції є великим плюсом, адже ми маємо можливість збільшити кількість маршрутів патрулювання. Зараз ми додатково виділяємо два автомобільних патрулі та два піших патрулі", – озвучив специфіку роботи поліцейський. 

За час служби нацгвардійці спільно із працівниками поліції за адміністративні правопорушення притягнули до відповідальності 48 осіб, за підозрою у скоєнні злочину затримано чоловіка, в якого вилучили 20 г наркотичної речовини. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: