fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Націоналісти у Франківську пікетують поліцію – на знак солідарності із побитими противниками "Маршу рівності". ФОТО, ВІДЕО

Націоналісти у Франківську пікетують поліцію – на знак солідарності із побитими противниками "Маршу рівності". ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 16:22, 21.06, 2018

В Івано-Франківську під управлінням обласної Нацполіції місцеві націоналсти влаштували пікет в рамках всеукраїнської акціі "Ні поліцейському свавіллю!"

"Україна вже 4 роки живе "по-новому", але те, що відбувається протягом останнього тижня, виходить за усі межі людського терпіння та штовхає нас на шлях спротиву. Ми не допустимо повернення часів Януковича з побиттям протестувальників, арештом незгодних та свавіллям "Беркуту". 17 червня націоналісти та віряни у центрі Києва відстоювали своє право на традиційну сім'ю. Пси системи жорстоко розправилися з учасниками акції, але захистили парад збоченців. Націоналістів, фронтовиків та свідомих громадян влада залякує, б'є та саджає за ґрати", – обґрунтували акцію у Франківську представники обласної організації "Правого сектору". 
 
На пікет, крім ПС, вийшли представники "Національних дружин" та ГО "Тризуб".
 
Громадський порядок на акції охороняють патрульні та "Муніципальна варта". 
 

 
Пікетувальники оприлюднили 4 вимоги до Нацполіції: вигнати Юрія Зозулю з Нацполіції, оприлюднити кількість витрачених державних грошей на охорону гей-параду, ідентифікації поліцейських, порушити кримінальну справу та визначити, хто побив людей. 
"Ми не ліберальна маса людей, які не можуть відстояти свої ідеї. Ми зупинимо поліцейське свавілля та гомодиктатуру. В Україні не буде поліцейської держави та тріумфу збоченців!" – йдеться у зверненні "правих". 
Акція мирна, підкреслив Микола Семанишин, голова обласної організації "Правий сектор".
 
Біля обласного управління Нацполіції у Франківську зібралося трохи більш як півсотні протестувальників. Час від часу вони скандували: "Гей – Зозуля, Золуля  гей!" та "Мусора не люди".
 
Вони вимагали, щоб до них вийшов начальник головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області Володимир Голубош. За кілька хвилин він вийшов до пікетувальників.
1
Його заступник Олег Йосипів попросив націоналістів не робити непотрібних викликів, адже керівництво поліції готове з ними говорити.
 
Володимир Голубош сказав, що відповідає за дії поліції на Прикарпатті, а не у Києві.
"Я ваші вимоги приймаю і передам в МВС. Ще раз повторюю: я підтримую сторону порядку і безпеки громадян і несу відповідальність за дії працівників поліції Івано-Франківщини",  сказав націоналістам Голубош.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: