fbpx

Нацполіція розслідує, хто дав гроші на заставу кандидату Юрію Тимошенку

Суспільство 22:26, 28.02, 2019

Нацполіція веде розслідування стосовно кандидата у президенти Юрія Тимошенка.

Про це повідомляється у розслідуванні програми "Схеми", пише УП.

"Ми ведемо розслідування відносно одного з кандидатів у президенти, заставна сума якого була наповнена пожертвами низки приватних осіб, і потім з’ясовується, що ці приватні особи про це нічого не знали", – раніше повідомив міністр внутрішніх справ України.

Пізніше у Нацполіції офіційно повідомили "Схемам", що Арсен Аваков говорив про Юрія Тимошенка.

"Нині, за даними Нацполіції, слідчі розслідують кримінальне провадження, у якому йдеться про ймовірний обман виборців, в тому числі "шляхом можливого фіктивного надання коштів 12 громадянами України" кандидатові Юрію Тимошенкові на заставу. Стаття – перешкоджання здійсненню виборчого права",  зазначають журналісти.

Як писав КУРС, Юрій Тимошенко нібито отримав 1,5 мільйона гривень "гонорару" від фермерів.

Сам Тимошенко у коментарі заявив, що вважає це розслідування політичним переслідуванням.

"Відомо, що відкрили провадження і тиск, шалений тиск, він почався ще задовго до висування… І це починалося навіть у "Народному фронті". І коли вони почули, що я надумав десь там, не узгодивши свої дії, висуватися-балотуватися – вони одразу почали мене залякувати", – стверджує кандидат у президенти.

Юрій Тимошенко – народний депутат, нині позафракційний. Раніше був у "Народному фронті". Обраний від коломийського виборчого округу. 

Він – офіційний кандидат у президенти України.

Водночас лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає його висування на посаду голови держави політичною технологією Петра Порошенка, направленою проти неї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: