fbpx

Назустріч улюбленому письменнику: у Франківську стартував незвичайний літературний проект

Культура 17:03, 26.12, 2016

Від минулого четверга в межах проекту "Назустріч улюбленому письменнику" у франківських вишах, книгарнях і в обласній бібліотеці поширюють анкети – запитання про творчість письменниці Ольги Деркачової.

Наступні в десятці найпопулярніших у прикарпатців місцевих письменників, чиї анкети будуть поширюватися у проекті, – Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Тетяна Малярчук, Марія Ткачівська, Степан Процюк, Марія Вайно, Євген Баран, Галина Петросаняк та Ольга Слоньовська.

Про це йшлося на сьогоднішній презентації проекту "Назустріч улюбленому письменнику" в Івано-Франківській обласній бібліотеці. 

КУРС писав, що проект започаткували громадська організація "Поступовий гурт франківців" спільно з Івано-Франківською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І. Франка та за підтримки івано-франківських видавництв "Лілея-НВ" і "DISCURSUS", а також Профкому студентів та аспірантів Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника. 

Суть проекту в тому, щоби правильно відповісти на 10 запитань анкети про життя і творчість улюбленого письменника. Кожен учасник одержує в обмін на заповнену анкету книжкову закладку з художнім фото та біографією улюбленого автора. Кожен учасник, який відповів без помилок на всі запитання, буде запрошений на затишний вечір-зустріч з письменником і матимете шанс отримати в подарунок книгу з автографом автора.

Проект стартував опитуванням про письменницю Ольгу Деркачову. 

Анкети, відзначили організатори, вручають кожному читачеві обласної бібліотеки, а також відвідувачам книгарень названих вище видавництв, а також книжкових салонів "Під лиликом" та "Сучасна українська книга". Також їх поширюють у всіх франківських вишах студентські профкоми. 

"Вже є переможці", – привідкрив завісу таємничості один з ініціаторів проекту, голова ГО Сергій Адамович. 

За його словами, від минулого четверга, 22 грудня, відколи стартував проект, до організаторів надходять багато дзвінків  учасники опитування, яких анкетування змотивувало до читання книг цього автора, дякують за добрий вікенд і особисті літературні відкриття. 

"Для письменників участь у цьому проекті так само важлива  вони отримають зворотний зв'язок із читачем, дізнаються, які їхні твори найбільше читають",  так бачить сенс проекту директор обласної бібліотеки Людмила Бабій. 
Завершенням проекту має стати, повідомив Адамович, збірка "10 улюблених місць письменників у Івано-Франківську" і відповідна фотовиставка, яку заповзялися зробити майстри з обласної Спілки фотохудожників.
 
Після цього проекту "Поступовий гурт Франківців" має намір розгорнути подібний музичний проект, у якому будуть задіяні 10 кращих місцевих гуртів. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: