fbpx

"Не хочу бути псом на сіні", – Віктор Анушкевичус назавжди покинув політику

Політика 14:09, 21.06, 2018

Сьогодні на засіданні сесії Івано-Франківської міської ради депутати підтримали дострокове припинення повноважень депутата Анушкевичуса Віктора Андрюсовича у зв'язку з особистою заявою про складання ним депутатських повноважень.

Днями колишній міський голова Івано-Франківська, депутат міської ради Віктор Анушкевичус подав заяву про дострокове припинення повноважень депутата.

Під час свого останнього слова у сесійній залі Анушкевичус назвав основні причини свого рішення:

"Сьогодні останній день мого перебування у політиці. Це було важке, але обдумане рішення. Є три причини, чому я іду: в силу життєвих і професійних обставин складається так, що я дуже часто за кордоном і не можу належним чином виконувати обов'язки. Не хочу бути псом на сіні. На превеликий жаль, після 30 років у політиці я не міг приділяти достатньої уваги виживанню своїх дітей. Зараз вони уже виросли, але я маю двох маленьких онуків. Хочу приділяти більше часу дітям і внукам. Хочу своїм вчинком показати приклад старішим політикам  вступіться. Хочу закликати деяких політиків з обласної ради, Верховної  просто вступіться і йдіть спати додому",  сказав Віктор Анушкевичус.

Він подякував усім, хто двічі обирав його мером, та зазначив, що йому не соромно зараз дивитися людям в очі. Він запропонував міському голові Руслану Марцінківу свою допомогу, якщо потрібні будуть консультації.

"Було багато всього. Але я викинув все, що було погане. Моє побажання міському голові, депутатам (незалежно, хто які позицій займає)  має бути конструктивна і успішна робота. Працюйте спільно на благо цього прекрасного міста. Воно і його мешканці на це заслуговують!"  зазначив Анушкевичус.
Він наголосив, що, незважаючи на чутки у місті, він залишається громадянином України.
Зал провів Анушкевичуса оплесками, а Руслан Марцінків подякував за завжди толерантне ставлення.
"Сподіваюся, те, що ви складаєте повноваження депутата, не означає, що у нас не буде спільних проектів на благо міста",  додав Марцінків.
Додамо, вперше Віктор Анушкевичус був обраний депутатом міської ради у 2002 році, з 2006 р. по 2015 р. був міським головою Івано-Франківська.
 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: