fbpx

Не потопельник, а жертва тяжких тілесних ушкоджень

Суспільство 17:52, 23.05, 2014

У с. Яблуниця Яремчанського району у річці "Прут" місцевими жителями було виявлено тіло невідомого громадянина. Про те, що чоловік не втопився, а загинув від побоїв, стало відомо за результатами судмедекспертизи, яка засвідчила відсутність води в легеневих тканинах.

Однак правоохоронці відпрацьовували цю версію ще до проведення судово-медичного дослідження. Так, виїздом слідчо-оперативної групи на місце події було встановлено, що напередодні потерпілий розпивав алкогольні напої в компанії двох приятелів у помешканні одного з них, — передає "Курс" з посиланням на прес-службу УМВС в Івано-Франківській області.

Коли господар задрімав, між 33-річним та 52-річними гостями виник конфлікт, розв’язати який вони вирішили деінде. Відтак, покинувши будинок, чоловіки попрямували в бік ріки, попутно лаючись одне з одним. Слово за словом — і приятелі зчепилися в бійці. Молодший з них наніс старшому тілесні ушкодження, від яких останній помер. Аби приховати свій злочин, селянин відтягнув тіло загиблого до ріки, щоб зімітувати утоплення.

За словами першого заступника начальника Яремчанського МВ УМВС майора міліції Юрія Микитишина, під час огляду місця події експертами було виявлено та вилучено речові докази, які вказували на вірність версії правоохоронців. Підозрюваного громадянина міліціонери затримали в порядку ст.20 8 КПК України та помістили до ІТТ. В скоєному він зізнався.

За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого, працівники міліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 КК України. Правопорушникові загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: