fbpx

Не всі іванофранківці розуміють нову дорожню розмітку, – Смушак

Суспільство 09:18, 26.05, 2015

На сьогодні на дорогах в Івано-Франківську нанесено близько 20% розмітки.

Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак на оперативній нараді в МВК.

Роботи проводить три підприємства: ТзОВ "Західдорсервіс", ПП "Маестро-М" та КП "ДРЕУ".

За його словами, пришвидшити процес нанесення дорожньої розмітки не вдається через погодні умови, адже по ночах (єдиний час, коли можливо проводити відповідні роботи) часто йде дощ. Ще одна причина повільного нанесення – розмітка європейського зразка, якої ще не було на наших дорогах.

Секретар міської ради Микола Вітенко зазначив, що одне із цьогорічних нововведень – розмітка велодоріжок поки що не працює.

"Раніше ми і не мріяли про велосмуги, велодоріжки, велопереїзди. У цьому році це вже реальність. І зрозуміло, що більшість водіїв, більшість мешканців міста не розуміють, що то таке є, бо багато хто такого навіть не бачив", – зауважив Смушак.

Він розповів, що поки що не всюди встановлені відповідні дорожні знаки, водії продовжують паркуватись на велоділянках. За цим повинні наглядати працівники ДАІ і проводити відповідне інформування. А взагалі за паркування на велодоріжках передбачені штрафи.

Михайло Смушак обіцяє, що за два тижні 70-80% вулиць міста будуть мати дорожню розмітку, чого не було раніше. До цього розмітка була лише на 30% вулиць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: