fbpx

Небайдужі батьки вимагають облаштування дитмайданчика у центрі Івано-Франківська

Суспільство 09:37, 27.05, 2014

В обласному центрі Прикарпаття зібрались небайдужі батьки та розглянули можливі варіанти облаштування дитячого майданчика у центрі міста на площі Міцкевича.

За словами голови ГО "Мами Прикарпаття" Мар'яни Вершиніної, місць у центрі Івано-Франківська, де можна провести дозвілля разом із дітьми, вкрай бракує. Поодинокі гойдалки в окремих дворах ситуацію не змінюють. І у той же час яскраві конструкції, які періодично дарують підприємці, можуть псувати історико-культурний образ міста, тому у центральній частині вони недоречні.

Багатофункціональний дитячий майданчик запропонувало занепокоєне подружжя Козакевичів. Пані Марія придумала та за власний кошт найняла дизайнера, щоб втілити свої мрії у проекті. Основна ідея — щоб майданчик не порушував гармонію архітектурного середовища історико-культурного центру та виконував не стільки розважальну, скільки пізнавальну функцію як для дітей, так і для гостей міста. Концепцію вирішили не мавпувати з яких-небудь європейських майданчиків, а використати те, що дав нам рідний край. Так, запропоновано втілити майданчик, який би візуалізував туристичні принади Прикарпаття та обласного центру: маленька будівля міської Ратуші на місці злиття двох "Бистриць", невеличка гора Говерла, водоспад і т. п. Використання натуральних матеріалів — одна з головних умов. Автор ідеї передбачила і можливості для користування майданчиком дітей з обмеженими фізичними можливостями. 

Головний архітектор міста Володимир Гайдар проект такого дитячого майданчика оцінив, але запропонував зменшити його масштаби. Оскільки для облаштування атракцій потрібно виділити повністю частину скверу, прилеглу до кафе "Веранда", кількість запропонованих об'єктів доведеться зменшити, мовляв, "не вписуються в історико-культурне призначення скверу". Акцент на пізнавальній функції дитмайданчика Гайдар схвалив і пообіцяв підтримку, якщо проект майданчика на пл. Міцкевича стане меншим. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: