fbpx

НЕФКО виділить кілька мільйонів євро для підвищення енергоефективності освітніх закладів міста. ФОТО

Суспільство 13:04, 17.05, 2016

Сьогодні в дитячому садочку №10 по вулиці Миколайчука міська рада підписала Кредитний та Грантовий договір з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) для реалізації проекту "Підвищення енергоефективності об'єктів бюджетної сфери міста Івано-Франківська".

Основною метою цього проекту є впровадження заходів з енергоефективності у дитячих садочках та школах міста Івано-Франківська, скорочення споживання електричної та теплової енергії, покращення умов перебування дітей у навчальних закладах.

"Це робиться для того, щоб утеплити наші дитячі садочки, наші навчальні заклади. Десь потрібно замінити електроплити, десь вікна", – сказав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Він також заначив, що в рамках проекту планується опрацювати 77% освітніх будівель у місті.

"Це дуже важливо для наших дітей. Івано-Франківськ повинен бути містом комфорту. Ми б не змогли це зробити тільки за кошти з міського бюджету",  додав Марцінків.

Угода передбачає виділити на освітні заклади 7 млн 970 тис. євро. Два мільйони – це грантові кошти, 5 мільйонів – кредитні та ще 600 тисяч – кошти міського бюджету.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: