fbpx

Невиплата зарплат дорожникам стала для Гончарука одкровенням

Суспільство 11:05, 07.09, 2017

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пообіцяв працівникам бюджетної сфери погасити заборгованість із виплати заробітної плати до кінця року.

Про забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та погашення заборгованості у бюджетній сфері області йшлося сьогодні на засіданні колегії Івано-Франківської облдержадміністрації.

В цьому році у бюджеті має бути передбачено 6,4 мільярди на зарплати працівникам бюджетної сфери в Івано-Франківській області. Це на 45% більше, ніж у минулому році.

"Протягом року ми вживаємо заходи щодо своєчасної виплати заробітної палати працівникам бюджетної сфери", – зазначила директор департаменту фінансів ОДА Ірина Мацькевич.

За її словами, станом на 5 вересня заборгованість піз заробітної плати становить 84,4 мільйони гривень, з них 12 заборговані ще за липень. Зокрема, 59 мільйонів боргу – у медичній сфері, в освіті  20 мільйонів гривень.

Під час оголошення заборгованостей із виплати зарплат у медичній сфері голова ОДА Олег Гончарук помітив відсутність в. о. начальника Департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Миколи Стовбана.

"Стовбан в коридорі свою колегію проводить? Давай його сюди. Стовбан, іди сюда. Скажи, будь ласка, що ми зараз обговорюємо?" – вичитав Гончарук.

Микола Стовбан зазначив, що у медичній галузі бракує до кінця року 200 мільйонів гривень на виплати зарплат медпрацівникам.

"Я останнє попередження вам роблю… Керівник стоїть у коридорі і обговорює глобальні проблеми. Совість треба мати! Пізніше доповісте мені про інші проблеми у медицині",  розпорядився Гончарук.

Під час продовження обговорення заборгованостей із виплати зарплат бюджетникам Гончарука попросили втрутитися у ситуацію з виплатою заробітної плати працівникам облавтодору. Керівника облавтодору не виявилося у залі, однак ситуацію пояснив заступник начальника САД.  

"На початок року заборгованості по виплаті зарплат не було. Зараз 5,5 мільйонів",  повідомив заступник начальника з фінансово-економічних питань САД в Івано-Франківській області Олександр Голод.

Гончарук поцікавився в нього, де керівники САД і облавтодору, чому відсутні.

"Василь Степанович повертається з відрядження, його фізично немає в області, де голова облавтодору  не знаю",  сказав Голод.

Гончарук доручив своїй заступниці Марії Савці сьогодні провести нараду, покликати керівників САД, облавтодору, щоб вони пояснили ситуацію.

"Коли приходить медик і говорить, що немає грошей,  це ще можна зрозуміти, а коли дорожник у сезон не отримує зарплату  це катастрофа",  зазначив Гончарук.

Він зазначив, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що до кінця року Івано-Франківщина отримає державну субвенцію на виплату зарплат.

"Але треба розуміти, що ця субвенція не покриє всі 100% потреб. Виплата заробітної плати буде у повному обсязі, я це обіцяю, але сьогодні ми маємо трохи затримку. Звертаюся до голів РДА – пояснюйте людям це і працюйте, щоб люди отримали поточну заробітну плату. Деякі голови РДА чекали гарненько, розподіляли кошти, розраховуючи на те, що область нікуди не дінеться. Область нікуди не дінеться, але ви дінетесь, я вам це говорю зараз у публічній площині",  сказав Олег Гончарук.

"Не дай Бог у якомусь районі не буде пояснення людям, коли їм виплатять заборгованість. Вам всім зарплата виплачена. Ви представники влади і президента тут, на місцях, ви маєте пояснити людям, що ми тут робимо",  додав голова ОДА.

Він знову зачепив працівників облавтодору: "Невиплата заробітної плати працівникам дорожньої галузі  для мене це взагалі одкровення". Доручив керівникам САД та облавтодору пояснити людям причини.

Він пообіцяв під час робочої зустрічі з президентом порушити питання заробітної плати та проблему заборгованості за енергоресурси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: