fbpx

Німеччина і WWF допоможуть Україні зберегти праліси в Карпатах, – глава Держлісагентства

Суспільство 15:16, 05.12, 2016

За фінансової підтримки Федерального міністерства у справах навколишнього середовища Німеччини та за сприяння Дунай-Карпатської програми Всесвітнього фонду природи (WWF) зараз проводяться роботи з ідентифікації пралісів в Українських Карпатах.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповіла тимчасово виконуюча обов'язки голови Держлісагентства Христина Юшкевич, пише Уніан.

"Наразі роботи проведені на площі понад 300 тисяч гектарів, – підкреслила Юшкевич. – Праліси Українських Карпат становлять унікальне природне надбання, яке потребує особливої уваги в питаннях їх охорони та збереження. Процес ініціалізації нового проекту є тривалим, тому ми не зупиняємося на досягнутому і намагаємося залучити донорські кошти для удосконалення сталого лісоуправління в Україні. Це дозволить визначити ту частину стародавнього лісового фонду, який не є поновлюваним і потребує охорони".

Крім того, за словами Христини Юшкевич, сьогодні опрацьовується питання про початок ще декількох проектів з ЄС, які будуть сприяти реформуванню лісової галузі України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: